Великденска капама

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Великденска капама1 / 2
20/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Знаем колко обичате капама, затова ви я поднасяме тук и сега"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - агнешко бутче
  • зелен лук - 5 връзки
  • чесън - 3 - 4 стръка пресен
  • джоджен - 1 връзка
  • маточина - листа от
  • червен пипер
  • черен пипер - /смлян/
  • сол
  • масло - 125 г
  • черен пипер - 8 - 10 зърна
  • моркови - 1 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • оцет - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива и нарязва на 6 парчета. Всяко от тях се шпикова с парченца морков, и зърна черен пипер. Запържват се леко в мазнина и се изваждат.

В същата мазнина се задушават нарязаните лук и чесън. Добавят се накълцаните джоджен и маточина. Когато листата омекнат, се поръсва с червения пипер.

Парчетата месо се връщат в тенджерата, поръсват се с мляния черен пипер и солта и се заливат с две чаши гореща вода. Когато месото е напълно готово, се отделят няколко лъжици от соса и се смесват с разбитите в млякото яйца и оцет.

Полученият сос се добавя към ястието на тънка струйка при непрекъснато бъркане, за да не се пресече.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: