Агнешко – пилаф

19/01/2014
Марина Нордот Марина НордГотвач / Автор
Приготвяне15 мин.
Готвене90 мин.
Общо105 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 458
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4,5 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко месо – 750 г
  • ориз – 1 ч.ч.
  • лук – 2 глави
  • целина – ¼ глава
  • моркови – 1 бр.
  • магданоз – 1 връзка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се отделя от костите и от тях, заедно с моркова, целината и една глава лук, се сварява бульон.

Оризът се задушава в част от маслото. Добавя се бульон в съотношение 2:1 и щом заври, се слага във фурната за 20 минути. Месото се нарязва на парченца и се задушават в останалото масло. Добавя се другата глава лук, нарязана на дребно.

Поръсва се със солта и черния пипер и се залива с една чаша бульон. Изпърженото месо се смесва с ориза и се поднася топло.подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар