Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Гювеч»Млечен гювеч с агнешко месо и зелен лук

Млечен гювеч с агнешко месо и зелен лук

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Млечен гювеч с агнешко месо и зелен лук1 / 2
06/07/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг
  • зелен лук - 1 връзка
  • олио - ½ ч.ч.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • кисело мляко - 2 кофички
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • магданоз
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на порции и се запържва в олиото, заедно с нарязания лук, червения пипер и доматеното пюре, размито в малко вода.

Прехвърля се в гювеч, посолява се и се залива с гореща вода. Пече се на силна фурна. Когато месото стане готово, се поръсва с черния пипер и нарязания магданоз.

Залива се с киселото мляко, в което са разбити яйцата и брашното. Пече се до зачервяване на заливката.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
41
30
21
10
Дай твоята оценка: