Агнешки сарма кебап с було

08/08/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2685
Приготвяне25 мин.
Готвене90 мин.
Общо115 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 551
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко месо – 1 кг
  • масло – 4 с.л.
  • зелен лук – 2 връзки
  • магданоз – 1 връзка
  • джоджен – ½ връзка
  • черен пипер – 1 - 2 ч.л.
  • агнешко було – 1 бр.
  • за заливане
  • кисело мляко – 2 ч.ч.
  • яйца – 2 - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на малки парчета и се запържва в олиото. Добавят се нарязаните лук, джоджен, магданоз и червен пипер. Сваля се от огъня.

Агнешкото було се изкисва за половин час в студена вода и се нарязва на парчета. Във всяко парче се слага от сместа и се завива като сарма.

Сармичките се нареждат и се покриват наполовина с гореща вода. Ястието се пече на умерена фурна.

Когато месото е готово, сърмите се заливат с яйцата, разбити в киселото мляко и се пече до зачервяване на заливката.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар