Агнешко бутче по унгарски

12/07/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне25 мин.
Готвене90 мин.
Общо115 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 809
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко бутче - 1 бр.
  • за плънката
  • кайма - 300 г
  • пушени гърди - 50 г
  • яйца - 2 бр. (сварени)
  • черен пипер
  • сол
  • масло - 70 г
  • за соса
  • доматен сок - 100 мл
  • брашно - 1 с.л.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчето се разрязва по дължина и се маха костта. Продуктите за плънка се разбъркват, като яйцата се нарязват на ситно.

С тази плънка се напълва бутчето. Завързва се и се запържва в мазнина.

Долива се вода и се оставя да се задуши. Когато месото е почти готово, се залива с разбитото в доматения сок брашно.

В края на готвенето сосът се подправя с киселото мляко.подобни рецепти тук

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!