Агнешко бутче по унгарски

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Агнешко бутче по унгарски1 / 2
12/07/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • агнешко бутче - 1 бр.
  • за плънката
  • кайма - 300 г
  • пушени гърди - 50 г
  • яйца - 2 бр. (сварени)
  • черен пипер
  • сол
  • масло - 70 г
  • за соса
  • доматен сок - 100 мл
  • брашно - 1 с.л.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчето се разрязва по дължина и се маха костта. Продуктите за плънка се разбъркват, като яйцата се нарязват на ситно.

С тази плънка се напълва бутчето. Завързва се и се запържва в мазнина.

Долива се вода и се оставя да се задуши. Когато месото е почти готово, се залива с разбитото в доматения сок брашно.

В края на готвенето сосът се подправя с киселото мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: