Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Лозови сарми с агнешко месо

Лозови сарми с агнешко месо

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Лозови сарми с агнешко месо1 / 3
06/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
8
"Лозови сармички с агнешко и ориз - ястие за ценители на вкусната домашна храна!"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг
  • лук - 1 глава
  • масло - 80 г
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
  • чубрица
  • лозови листа - 50 бр.
  • ориз - ½ ч.ч.
  • чесън - 1 връзка зелен
  • кисело мляко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се накълцва възможно най-ситно. Лукът се нарязва на ситно и се запържва в маслото. Добавя се месото. Щом се запържи, се добавят солта, черният пипер, оризът, чубрицата и магданозът.

Сместа се разбърква и когато поизстине, се слага по малко от нея в предварително попарените лозови листа. Завиват се сарми и се нареждат в тенджера.

Заливат се с гореща вода и се оставят на огъня, докато се свари оризът. Готовите лозови сарми се сервират с кисело мляко, разбито с чесън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
54
43
31
20
10
Дай твоята оценка: