Шпиковано агнешко бутче

06/01/2014
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90410321
"Няма да ви обясняваме колко е вкусно това бутче, само ще ви кажем как да си го приготвите, пък за вкусовите качества ще прецените по празните чинии след това "
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо10 559
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • агнешко бутче - около 1.5 кг
  • чесън - 10 скилидки
  • моркови - 1 бр.
  • черен пипер - 10 зърна
  • сол
  • червен пипер
  • сланина - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива и се махат ципите му. С остър нож се правят дупки в него и в тях се слагат скилидка чесън, парченце морков, малко сланина и зърна черен пипер.

Поръсва се с червен пипер и сол и се увива във фолио. Слага се в тава и се налива чаша гореща вода. Пече се на силна фурна.

Когато месото е готово, се отстранява фолиото и пак се запича, докато се зачерви месото.подобни рецепти тук

5 3
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!