Великденско агнешко с лапад

18/04/2014
"За тези, които обичат агнешкото да е сочно и със сосче, възползвайте се от тази рецепта"
Приготвяне15 мин.
Готвене90 мин.
Общо105 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 878
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • агнешко месо – 1, 5 кг
  • масло – 200 г
  • сол
  • черен пипер
  • лапад – 20 листа
  • ориз – 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • яйца – 2 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива и нарязва на порции. Нарежда се в тава и се посолява. Залива се с гореща вода.

Добавя се половината масло и се запича в умерена фурна. По време на печенето месото се полива със соса и се обръща.

Лападът се нарязва и се задушава на слаб огън в останалото масло. Добавя се оризът и 3 чаши вода.

Посолява се. Яйцата се разбиват с млякото и се добавят към ориза. С тази смес се покрива месото и се запича до пълна готовност.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар