Питка с маргарин

07/01/2014
Mirella
отMirellaНовак
Приготвяне45 мин.
Готвене40 мин.
Общо85 мин.
Порции1 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 777
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтваряме маята в леко затопленото прясно мляко, добавяме захарта и оставяме да втаса на топло за около 15 минути. Пресяваме брашното със солта и правим в средата му кладенче.

В кладенчето сипваме закваската, затоплената вода, олиото и яйцето. Замесваме меко тесто, покриваме го с кърпа и го оставяме на топло, докато удвои обема си.

Тестото се разделя на четири равни части. Всяка част се разточва на тънка кръгла кора, която се намазва обилно с маргарин. По желание може да поръсите със шарена сол и/или чубрица.

Поставете корите една върху друга. Завийте ги на стегнато руло и ги нарежете на розички. Подредете розички в предварително намазнена тава и ги оставете на топло, за да втасат и напълнят тавата. Намажете с разбит жълтък.

Питата се пече около 40 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. След изваждане се намазва с останалия маргарин и се завива в кърпа, за да се задуши и омекне.
подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

taina
taina
19.02.2014 19:08
страхотна е
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв