Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печено Пиле»Цяло пиле с броколи и картофи

Цяло пиле с броколи и картофи

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Цяло пиле с броколи и картофи1 / 2
07/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
145 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр. около 1.2 кг
  • картофи - 700 г
  • броколи - 600 г
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 бр.
  • домати - 2 бр.
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • универсална подправка - 2 ч.л.
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • сол
  • бял пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пилето, след което го подсушете с хартиена салфетка. Загрейте мазнината и запържете пилето от всички страни на силен огън.

Внимателно го извадете и го прехвърлете в глинен гювеч. В мазнината от пърженето задушете ситно нарязания лук за десет минути. Добавете нарязаните на кръгчета моркови и задушете още 3-4 минути.

Изсипете зеленчуците и мазнината при пилето. Добавете накъсаните на розички броколи и едро нарязаните картофи. Прибавете и едро настърганите домати. Овкусете с подправките.

Размийте брашното с малко студена вода и го добавете към останалите продукти. Сипете и 1 ч.ч. хладка вода.

Сложете ястието в студена фурна и печете около 120 минути на 180 градуса. Преди поднасяне може да поръсите със ситно наряза пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

test
test
Добре звучи
07.01.2014 17:39