Коледни курабийки с мед

07/01/2014
Цветанка
отЦветанкаНовак
"За Коледа пригответе с децата тези вкусни и много красиви курабийки, нека всички да помагат в кухнята "
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции15-20 бр.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо24 577
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа смесете сухите съставки - брашното, канелата, бакпулвера и джинджифила. Добавете нарязаното на кубчета студено масло и размесете добре. Постепенно прибавете захарта, меда и млякото и месете до получаването на меко тесто, което не залепва по пръстите.

Разделете тестото на две равни части и приберете едната в хладилник, докато разточвате и приготвяте курабийки от другата. Мекото тесто се разточва на лист с дебелина около 3-4 мм. От него се изрязват сладки в предпочитаните форми, които се поставят в предварително намазнена тава и се пекат около 6-8 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Повторете същото и с останалото тесто. Оставете медените курабии добре да се охладят.

Разтопете около 50 г натурален шоколад на водна баня. С него може да украсите готовите курабии. Пудрата захар се смесва с портокаловия сок и също може а се използва за декорация. Оставете декорираните меденки да изсъхнат и ги приберете в плътно затваряща се кутия.

Първоначално сладкишите са доста твърди, но ден-два по-късно омекват и са готови за консумация.подобни рецепти тук

5 5
4 2
3 2
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Асен Боянов Димов
Асен Боянов Димов
19.11.2014 16:40
Много ми харесва направихго
Браво
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!