Торта Наполеон с кисело мляко

27/01/2014
Марина Нордот Марина НордГотвач / Автор
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 399
  • Преглеждания за месеца68
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Тестото се приготвя, като омекналото масло се разбива с киселото мляко, добавя се водката и брашното и след като се замеси, тестото се оставя за половин час на хладно.

Разделя се на 6 части, като всяка се разточва много тънко. Пече се на 200 градуса, като преди това се боде с вилица на няколко места. След като изстинат, корите се мажат с крем, а една се натрошава на прах.

Маслото се разбива със захарта, отделно се разбиват яйцата с брашното. В яйчената смес се добавя половин чаша студено прясно мляко. Взима се по една лъжица от яйчената смес и се добавя постепенно към маслената.

Млякото се кипва и в нея на тънка струйка се излива сместа. Ври няколко минути, докато се сгъсти, сваля се от котлона, добавя се ванилията и се оставя да изстине.

След като всички кори са намазани с крем, дори и най-горната, отгоре се поръсва с натрошената на прах кора. Тортата стои в хладилник поне 10 часа, преди да се сервира.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

гост
гост
01.02.2014 12:19
Сигурни ли сте че става въпрос за водКа?!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв