Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Зелен боб с лимон и подправки

Зелен боб с лимон и подправки

Зелен боб с лимон и подправки1 / 2
07/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 500 г замразен
  • червен лук - 1 средна глава
  • чесън - 1 скилидка
  • лимонов сок - 1 с.л. + кора на лимон
  • подправки - 1 щипка микс от Прованс
  • черен пипер - на вкус (прясно смлян)
  • сол - на вкус
  • подправки - 1 ч.л. микс зеленчукови
  • бадеми - 1 с.л. настъргани
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Нарежете лука на едро, а чесъна - на дребно.

2. Загрейте зехтина, сложете в него лука и чесъна, добавете черния пипер и подправките от Прованс. Задушете ги, като междувременно бъркайте постоянно. Изсипете 150 мл вода и добавете зеленчуковия микс подправки и отново оставете да се задуши.

3. Към задушения лучен сос добавете зеления боб и малко вода, лимоновия сок и кората от лимон. Оставете целия микс да се задуши добре, така че водата да се изпари.

4. Изсипете ястието в предварително нагрята чиния и поръсете с бадемите, а на вкус може да добавите и магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Monika Ivanova
Monika Ivanova
С нетърпение чакам да се появи прясното бобче...толкова много и все вкусни рецепти има с него
12.04.2016 09:08