Шоколадово-кокосова торта с грис

19/01/2014
Rayaот RayaНовак
"Нямаме думи да опишем колко е вкусна...при това се приготвя и доста лесно "
Приготвяне40 мин.
Готвене45 мин.
Общо85 мин.
Порции8-10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 032
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг4,6 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Разбийте добре маслото със захарта. Добавете яйцата едно след друго като след всяко разбъркайте. След това добавете млякото, брашното с бакпулвера и какаото. Разбийте отново с миксер до еднородна смес.

След това в застлана с хартия за печене тавичка излейте получената смес. Аз ползвам тава 18 см. Сложете тавата в предварително загрята фурна на 180°С и печете приблизително 45 мин, като на 30 минути проверете с дървена клечка дали не е готов блатът.

Приготвяне на пълнежа:
Сложете млякото в тенджера. Когато заври изсипете на тънка струйка смесените предварително нишесте и захар. Разбъркайте го и варете докато стане готов. Отстранете го от котлона и го оставете да изстине. След това прибавете към него кокосовите стърготини, маслото и ванилията. Разбийте отново добре с миксер.

Сглобяване на тортата:
Разрежете изстиналият блат на две части. В тортен ринг поставете първият блат - по желание може да го сиропирате. Върху него нанесете пълнежа и хубаво загладете. След това поставете вторият блат. Тортата се оставя в хладилника за около 2 часа.

Глазурата:
В малка тенджерка се оставя да кипне сметаната, след което към нея се прибавят маслото и начупеният на малки парчета шоколад. Бърка се до получаването на хомогенна смес. Оставя се да изстине до стайна температура.

След като извадите сладкиша от тортения ринг го залейте с получената глазура и отново приберете в хладилника за нколко часа.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 6
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар