Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Кокосова Торта»Шоколадово-кокосова торта с грис

Шоколадово-кокосова торта с грис

RayaRaya
Новак
223
Шоколадово-кокосова торта с грис1 / 2
19/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
85 мин.
Порции
8-10
"Нямаме думи да опишем колко е вкусна...при това се приготвя и доста лесно"

Необходими Продукти

  • Блат
  • брашно - 1 ч.ч.
  • захар - 2/3 ч.ч.
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • яйца - 3 бр.
  • масло - 250 г
  • какао - 4 с.л.
  • прясно мляко - 4 с.л.
  • ванилия - 1 пакетче
  • глазура
  • шоколад - 200 г или кувертюра
  • сметана - 200 г течна
  • масло - 40 г
  • пълнеж
  • грис - 1/2ч.ч
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 4 с.л
  • масло - 150 г
  • кокосови стърготини - 150 г
  • ванилия - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте добре маслото със захарта. Добавете яйцата едно след друго като след всяко разбъркайте. След това добавете млякото, брашното с бакпулвера и какаото. Разбийте отново с миксер до еднородна смес.

След това в застлана с хартия за печене тавичка излейте получената смес. Аз ползвам тава 18 см. Сложете тавата в предварително загрята фурна на 180°С и печете приблизително 45 мин, като на 30 минути проверете с дървена клечка дали не е готов блатът.

Приготвяне на пълнежа:

Сложете млякото в тенджера. Когато заври изсипете на тънка струйка смесените предварително нишесте и захар. Разбъркайте го и варете докато стане готов. Отстранете го от котлона и го оставете да изстине. След това прибавете към него кокосовите стърготини, маслото и ванилията. Разбийте отново добре с миксер.

Сглобяване на тортата:

Разрежете изстиналият блат на две части. В тортен ринг поставете първият блат - по желание може да го сиропирате. Върху него нанесете пълнежа и хубаво загладете. След това поставете вторият блат. Тортата се оставя в хладилника за около 2 часа.

Глазурата:

В малка тенджерка се оставя да кипне сметаната, след което към нея се прибавят маслото и начупеният на малки парчета шоколад. Бърка се до получаването на хомогенна смес. Оставя се да изстине до стайна температура.

След като извадите сладкиша от тортения ринг го залейте с получената глазура и отново приберете в хладилника за нколко часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
56
41
31
20
10
Дай твоята оценка: