Шаран, пълнен с рибки

07/08/2014
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90510328
"Уникално вкусно - гурме предложение за ценителите на рибните деликатеси "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо690
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя сосът, като се запържва брашното в маслото и по малко се добавя млякото, като се бърка непрекъснато.

Главите и перките на малките рибки се отстраняват, а самите рибки се заливат с подсолена вода. Добавят се морковите и целината, без да се режат. Сварява се бульон до омекване на зеленчуците.

Месото на рибата се смила, като се махнат предварително костите. Топлият сос бешамел се добавя към рибата и се разбърква. Добавя се черният пипер, при нужда се добавя сол и се добавят нарязаните на ситно яйца. Добавят се гъбите, които са почистени, нарязани и задушени в малко мазнина.

Шаранът се почиства и се измива и се намазва със смес, която е направена от стрития дафинов лист, мащерката, олиото, черния пипер и сол.

След 35 минути шаранът се пълни с плънката и се полива с маринатата, в която е престоял. Пече се на фурна в намазана с мазнина тава около 50 минути.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!