Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пълнена кокошка с дреболии

Пълнена кокошка с дреболии

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Пълнена кокошка с дреболии1 / 2
18/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • кокошка - 1 бр.
  • лук - 2 глави
  • олио - 5 с.л.
  • за плънката
  • дреболии - от кокошката
  • лук - 1 глава
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз - 1 с.л. (нарязан)
  • чубрица - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дреболиите от кокошката се сваряват и се нарязват на ситно. В една част от олиото се задушава нарязаният лук за плънката, добавя се оризът и червеният пипер и след 1 минута се добавя бульон от дреболиите, за да се посвари оризът.

Добавят се магданозът, чубрицата, дреболиите, добавя се сол и черен пипер и с това се пълни натритата със сол отвътре и отвън кокошка.

Отворът се зашива, кокошката се слага в тава, намазана с олио, залива се с малко топла вода и се пече на силна фурна. През 15 минути се маже с мазнина и се полива със соса от печенето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

дикоф
дикоф
Е ако е некоя стара кокошка ще се наложи дае вариш преди това
22.12.2014 22:09
3
1
Покажи всички подкоментари
bryk
bryk
трябва ли да се вари кокошката или само се пече
21.12.2014 18:24
3
1