Агнешка плешка с гъби и шунка

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Агнешка плешка с гъби и шунка1 / 2
12/09/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
215 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • агнешка плешка - 1 бр.
  • сол
  • за плънката
  • гъби - 250 г (сварени)
  • шунка - 150 г
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • зелен лук - 1 връзка
  • джоджен - 1 връзка
  • магданоз - 1 връзка
  • червен пипер - 1 с.л.
  • масло - 125 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Плешката се измива и се посолява. Срязва се и се прави голям джоб, който се пълни с предварително приготвената плънка.

Тя се прави от гъбите, които се нарязват и са задушават в половината от маслото, добавя се лукът, запържва се, добавя се шунката, нарязана на ситно, оризът и червеният пипер, нарязаните на ситно зелени подправки и 2 чаши топла вода.

Като набъбне оризът, плънката е готова. Плешката се зашива добре, слага се в тава, намазана с останалата част от маслото, добавят се 2 чаени чаши вода и се пече 3 часа на умерена фурна.

На втория час плешката се обръща и тавата се завива с фолио.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
43
30
20
10
Дай твоята оценка: