Агнешка плешка с плънка от дроб

06/09/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2685
Приготвяне35 мин.
Готвене120 мин.
Общо155 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо802
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива и с нож се отваря пространството между кожата и ребрата. Посолява се отвътре.

Мазнината се сгорещява, в нея се пържи нарязаният на ситно лук, добавя се оризът и след няколко минути се добавя черният пипер и нарязаният на ситно предварително сварен дроб.

Разбърква се и са добавя нарязаният на ситно магданоз. Половината доматено пюре се размива в 1 чаша гореща вода и се добавя към сместа. Разбърква се и се вари 5 минути.

Сваля се от котлона и се пълни плешката. Зашива се отворът, намазва се от всички страни с мазнината и червения пипер и се слага в тавичка, в която е налята 1 чаша гореща вода.

В нея се размива остатъкът от доматеното пюре. Пече се на силна фурна час и половина, като плешката се обръща няколко пъти и се полива със соса.
подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ваня
Ваня
06.09.2014 23:17
Не е възможно 1.30ч.да се пече при сила фурна и да има сос да обръщаш плешката и да поливаш,при положение че сме сложили само 1 чаша вода. Опитайте може и да се получи. Иначе рецептата е много
хубава.
Поздрави!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв