Зимна супа с говеждо месо и зеленчуци

08/01/2014
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо938
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • говеждо месо - 200 г
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 гл.
  • целина - 1/2 гл.
  • карфиол - 1/2 гл.
  • зеле - 1/4 бр. прясно (150 г)
  • грах - 1/2 ч.ч. (консерва)
  • зелен фасул - 1/2 ч.ч. (консерва)
  • домати - 2 - 3 бр. или доматен сок - 1 ч.ч.
  • олио - 5 с.л.
  • червено вино - 200 мл
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме говеждото месо в подсолена вода до полуомекване.

Задушаваме в мазнината с малко вода ситно нарязания лук, моркови, целина, зеле и накъсан на розички карфиола.

Прибавяме към бульона с месото задушените зеленчуци и ги варим докато омекнат.

Добавяме в супата зеления фасул, граха, нарязаните на дребно домати и виното.

Варим още няколко минути и сваляме супата с говеждо месо от огъня.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар