вторник, 25 ноември

Агнешко дробено

Публикувана от:
Видяно: 662 пъти
Националност: Българска Кухня
Категория: Карантия
Рецепта за Агнешко дробено

Още Рецепти за Великден

Приготвяне
Готвене
Общо
Порции6

Необходими Продукти

  • агнешки дреболии - 1 кг
  • сланина - 250 г
  • лук - 4 глави
  • червено вино - 100 мл
  • чесън - 4 скилидки
  • магданоз - 1 връзка
  • джоджен - 1 връзка
  • черен пипер
  • сол

Приготвяне на Агнешко дробено

Дреболиите се измиват и се нарязват заедно със сланината и се задушават до омекване.

Вадят се и в останалата мазнина се задушават нарязаните зелени подправки и лукът, нарязан на ситно. Поръсва се с черен пипер и сол и се залива с вино.

Добавят се дреболиите и се оставя да къкри 10 минути. След това се премества всичко в тава и се пече 20 минути в умерена фурна.

4.0 от 2 Гласа

Бъди първият, който ще даде своя отзив тук!

Вкусна и уникална рецепта за Агнешко дробено. Не намерихте това което търсите? Прелисти останалите рецепти за Агнешко дробено. Избрани рецепти от нашенската и чуждестранна кухня. Съвети как да приготвим Агнешко дробено в Готвач.бг - твоят кулинарен портал с множество ястия, вкусотии, съвети и заръки от нашите автори, на едно място.