Телешко печено със сос и гарнитура

09/01/2014
Ivanka
отIvankaНовак252
Приготвяне20 мин.
Готвене180 мин.
Общо200 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 369
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Посоляваме цялото парче месо и го овалваме в смес от счуканите дафинов лист, черен пипер и бахар. Пробождаме го на няколко места с остър и тънък нож и го намазваме и с маслото. Увиваме го в парченцата бекон и в пергаментова хартия или във фолио и го печем за 2 часа във умерена фурна.

Приготвяне на гарнитурата:

Нарязваме на дребно лука, целината, морковите и доматите. Задушаваме ги последователно в разтопено горещо масло, докато поомекнат. Прибавяме ориза, разбъркваме, посоляваме и наливаме 2 ч.ч. топла вода. Кипваме сместа на силен огън, след което оставяме гарнитурата да се задушава на тих огън за 25-30 минути без да я разбъркваме. Готовата гарнитура подправяме със счукан черен пипер и нарязан магданоз.

Приготвяне на соса:

Нарязваме лука на дребно и го задушаваме в мазнината за няколко минутки. Заливаме с малко вода и сос от печеното. Оставяме соса да кипне и прибавяме размитите - брашно и доматено пюре, с малко вода. Посоляваме соса и го варим на умерен огън до сгъстяване.

Изпеченото месо нарязваме на филийки и поднасяме с гарнитура и сос.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар