Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Резене и пармезан на фурна

Резене и пармезан на фурна

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Резене и пармезан на фурна1 / 2
11/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • резене - 6 големи глави
  • лук - 1 глава, кромид, нарязана на филийки
  • брашно - 4 с.л.
  • масло - 1/2 ч.ч. (125 г)
  • сметана - 4 с.л., пълномаслена
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • пармезан - 1 1/4 ч.ч. (150 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява предварително до 190 градуса. Намазва се с масло огнеупорен съд за печене. Резенето се почиства, като се отстранят твърдите му части и външната му част.

Режат се стъблата и всяка глава се реже на половина. Варят се в подсолена, вряща вода около 10 мин. или докато омекнат. Изцеждат се и подсушават с чиста кърпа.

Всяка половина се реже на 2-3 парчета. Пържат се в 4 с.л. от маслото в голям тиган, докато станат златисти. Добавя се сметаната, солта и пипера. Похлупва се и се държи на огъня около 15 мин., докато сместа намалее.

Резенето се подрежда в приготвената форма за печене на пластове, заедно с лука. Поръсва се пармезанът и с останалото масло. Пече се около 20 мин. - докато ястието стане светлозлатисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: