Телешки пържоли на грил

от ГериНовак
29/02/2008
"Сочни телешки пържоли на грил, поднесени с ароматни запечени франзели и цялата ни любов!"
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
Статистика
  • Преглеждания общо8 629
  • Преглеждания за месеца231
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4,4 от 5

Необходими Съставки

  • зехтин - 3 с. л.
  • босилек - сух 1 ч. л. или 2 с. л. свеж
  • чесън - 2 скилидки
  • телешко месо - пържоли 4 бр.
  • хляб - франзела 1 бр.
  • домати - 2 бр.
  • кашкавал - 2 с. л.

Приготвяне на Телешки пържоли на грил

Смесете в съд зехтина, ситно нарязания босилек и смачкания чесън.

Опечете пържолите нарязани с дебелина 5 см. , като ги обърнете само веднъж.

Разрежете франзелата на две по дължина. Изсипете равномерно босилекова смес върху половинките на франзелата. Останалата смес разпределете върху доматите които са нарязани по на 6 парчета.

Пет минути преди пържолите да са готови сложете хляба, и доматите с намазаните със зехтин страни надолу да се пекат по за 2 - 3 мин. Обърнете и ги поръсете с настъргания кашкавал. Продължете да печете, докато хлябът стане златистокафяв, а доматите са само затоплени.

Нарежете изпечените половинки от франзелата диагонално.

Поставете доматите върху пържолите и поднесете.
[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

4.4
Общо 8 гласували
5 4
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Gotvach.bg във Фейсбук

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с