Телешки пържоли на грил

29/02/2008
от ГериНовак
"Сочни телешки пържоли на грил, поднесени с ароматни запечени франзели и цялата ни любов!"
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 651
  • Преглеждания за месеца319
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4,4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • зехтин – 3 с. л.
  • босилек – сух 1 ч. л. или 2 с. л. свеж
  • чесън – 2 скилидки
  • телешко месо – пържоли 4 бр.
  • хляб – франзела 1 бр.
  • домати – 2 бр.
  • кашкавал – 2 с. л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете в съд зехтина, ситно нарязания босилек и смачкания чесън.

Опечете пържолите нарязани с дебелина 5 см. , като ги обърнете само веднъж.

Разрежете франзелата на две по дължина. Изсипете равномерно босилекова смес върху половинките на франзелата. Останалата смес разпределете върху доматите които са нарязани по на 6 парчета.

Пет минути преди пържолите да са готови сложете хляба, и доматите с намазаните със зехтин страни надолу да се пекат по за 2 - 3 мин. Обърнете и ги поръсете с настъргания кашкавал. Продължете да печете, докато хлябът стане златистокафяв, а доматите са само затоплени.

Нарежете изпечените половинки от франзелата диагонално.

Поставете доматите върху пържолите и поднесете.
подобни рецепти тук

5 4
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар