Ретро гювеч с шаран

10/07/2014
Ivanka
отIvankaНовак252
"Феноменално вкусно ястие, което се поднася студено и от сърце "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо501
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • шаран - 1.200 кг
  • лук - 100 г
  • чесън - 1 гл.
  • олио - 100 мл
  • лимони - 1 бр.
  • сухар - 1 филия
  • бахар - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • дафинов лист - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелвате и нарязвате на тънки кръгчета лукът.

Изчиствате скилидките чесън.

Нареждате ги в гювеч и ги задушавате с част от мазнината на тих огън, докато поомекнат.

Прибавяте изчистената и осолена риба заедно с бахара, черния пипер, дафиновия лист. Заливате с останалата мазнина и поръсвате ястието със счукания сухар.

Печете гювеча в умерена фурна.

Ястието се поръсва с лимоновия сок, след като се извади от фурната. Поднася се студено.
подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар