Булгур с орехи

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Булгур с орехи1 / 2
11/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • булгур - 2 ч.ч.
  • орехи - 2 1/3 ч.ч. (400 г)
  • сол - 1 ч.л.
  • лук - 1 глава, кромид, на ситно
  • чери домати - 16 бр., на половинки
  • джоджен - 2 с.л. + за украса
  • зехтин - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Булгурът се кисне в топла вода 15 мин. Изцежда се от излишната вода.

Нарязват се орехите на едро, като се сложи 1 ч.л. сол върху дъската, на която се режат. Булгурът, орехите, лукът, джодженът и доматите се смесват в голяма купа и се поръсва със зехтина.

Оставят се в хладилника за 15 мин. Декорира се с джоджена и се поднасят с малко чесън и кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: