Задушен зрял боб

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Задушен зрял боб1 / 2
12/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
1 мин.
Общо
26 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • домати - 400 г, узрели
  • боб - 2 ч.ч., киснат една нощ
  • чесън - 2 скилидки, леко намачкани
  • дафинов лист - 1 бр.
  • вода - 1 л
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • босилек - пресен, за украса
  • зехтин - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доматите се бланшират в подсолена вряща вода за 1 мин. Изцеждат се и се обелват. Почистват се от семенната им част и се режат на едро.

Бобът се слага с доматите, чесъна и дафиновия лист да ври за около един час или докато е готов. Поръсва се със солта по средата на варенето.

Изхвърлят се чесънът и дафиновият лист. Бобът се прехвърля в подходящ съд, поръсва се с пипера и се декорира с босилека.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: