Лесна баница с праз и гъби

12/01/2014
Анонимен
отАнонименНовак252
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 512
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

  • кори - 500 г
  • гъби - 250 г (пресни)
  • праз - 5 - 6 стръка
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 1 ч.ч.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистените гъби се нарязват на кръгчета и се сваряват в подсолена вода.

Изчистеният праз се нарязва на колелца и се запържва в мазнина до поомекване. Прибавят се и гъбите - да се позапържат.

След сваляне от огъня, сместа се поръсва с черен пипер и сол, и се оставя да се охлади. Прибавят се разбитите яйца и се разбърква.

В намаслена на дъното тава се слага кора за баницата, ръси се олио, слага се втора кора и се поръсва с част от плънката.

Така се нарежда цялата баница, като плънката се разпределя между два листа.

Най-отгоре се поръсва само с мазнина и се пече в умерено силна фурна.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Севда Якова
Севда Якова
04.03.2014 13:02
Да...аз прибавям и кайма към гъбите и праза с малко подправки и става чудесно !!!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв