Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Лесна баница с праз и гъби

Лесна баница с праз и гъби

IvankaIvanka
Новак
2524121k
Лесна баница с праз и гъби1 / 2
12/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Понякога най-простичките неща се оказват и най-вкусни - несъмнено това се отнася и за тази лесна баница с праз и гъби"

Необходими Продукти

  • кори - 500 г
  • гъби - 250 г (пресни)
  • праз - 5 - 6 стръка
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 1 ч.ч.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистените гъби се нарязват на кръгчета и се сваряват в подсолена вода.

Изчистеният праз се нарязва на колелца и се запържва в мазнина до поомекване. Прибавят се и гъбите - да се позапържат.

След сваляне от огъня, сместа се поръсва с черен пипер и сол, и се оставя да се охлади. Прибавят се разбитите яйца и се разбърква.

В намаслена на дъното тава се слага кора за баницата, ръси се олио, слага се втора кора и се поръсва с част от плънката.

Така се нарежда цялата баница, като плънката се разпределя между два листа.

Най-отгоре се поръсва само с мазнина и се пече в умерено силна фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Севда Якова
Севда Якова
Да...аз прибавям и кайма към гъбите и праза с малко подправки и става чудесно !!!
04.03.2014 13:02
1