Ароматни картофи с тиква на тиган

11/01/2014
Иларияот ИларияМастър Шеф / Автор
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо985
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3,5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите, измийте ги и ги нарежете на тънки полумесеци. Тиквата нарежете на парченца.

Загрейте в широк тиган олиото и пуснете картофите да се запържат за 2 минути, като леко ги разбърквате от време на време с дървена шпатула.

След това долейте половин чаша топла вода и задушете картофите. След като водата се изпари, добавете още и доливайте на няколко пъти, докато картофите омекнат.

Добавете парчетата тиква и скълцан чесън, разбъркайте и задушете, докато и тиквата леко омекне.

Накрая овкусете ястието с подправки и поднесете веднага.подобни рецепти тук

5 0
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар