Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пача»Супа-пача по Странджански с говежди и свински крака

Супа-пача по Странджански с говежди и свински крака

IvankaIvanka
Новак
2524121k
Супа-пача по Странджански с говежди и свински крака1 / 2
17/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Класическа пача, каквато често сънуваме, а вече може да приготвяте и сами"

Необходими Продукти

  • говежди крака - 1 кг
  • свински крака - 200 г
  • свински уши - 200 г
  • свински опашки - 200 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • чесън - на вкус
  • оцет - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подсолена вода сваряваме заедно изчистените (от копитата крака) и измити говежди крачета, свински крачета, уши и опашки.

Прецеждаме бульона, като изваждаме, обезкостяваме месото и го отделяме настрани.

Кипваме само бульона и го застройваме с размитото брашно в прясното мляко и разбитото яйце.

Счукваме чесън и към него прибавяме смлян черен пипер и оцет.

Поднасяме пачата, като слагаме от месото, заливаме с горещ бульон и добавяме от чесновата смес.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
52
42
31
20
10
Дай твоята оценка: