Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Задушена Риба»Пангасиус с лимон и орехи

Пангасиус с лимон и орехи

Пангасиус с лимон и орехи1 / 2
14/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Вкусно и здравословно предложение за хапване, което ви съветваме да приемете"

Необходими Продукти

  • пангасиус - 500 г филе
  • лимони - сок от 1 бр.
  • бяло вино - 100 мл
  • бял пипер
  • черен пипер
  • орехи
  • лук - 1 глава червен
  • ориз - 1 ч.ч. кафяв
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размразете рибата и я нарежете на лентички. Овкусете с бял пипер, сол и половината лимонов сок. Оставете да престои 15 минути.

В зехтин запържете лентичките, полейте ги с виното и другата половина от лимоновия сок. Поръсете с орехи, може да добавите и малко черен пипер. След това задушете така получената смес.

Сварете чашата кафяв ориз с две чаши вода заедно с главата лук, която оставете цяла.

При сервиране, изсипете соса от рибата върху ориза, за да стане още по-вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: