Пюре от зрял боб

14/01/2014
Ivanka
отIvankaНовак252
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 124
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заливаме боба със студена вода и го варим половин час. Прецеждаме го, измиваме го и отделяме люспите.

Слагаме го отново на огън, като го заливаме с половината олио и топла вода и го сваряваме до омекване. Прецеждаме готовият омекнал боб и го претриваме през гевгир.

Нарязваме на дребно лука и го изсипваме в бульона. Размиваме брашното в прясното мляко и също ги прибавяме. Изсипваме вътре бобената каша, останалото олио и посоляваме. Варим кашата до сгъстяване, като от време на време я разбъркваме.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар