Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем Супи»Крем супа от зелени салати

Крем супа от зелени салати

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Крем супа от зелени салати2 / 4
17/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • лук - 2 глави, на ситно
  • масло - 6 с.л.
  • маруля - 3 бр. зелени салати
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • захар - 1/2 ч.л.
  • вода - 1, 5 л, вряла
  • жълтъци - 3 бр.
  • сметана - 1 1/4 ч.ч. (310 мл)
  • магданоз - 1 с.л.
  • пармезан - 1/2 ч.ч. (60 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се запържва в маслото на умерена температура, около 2-3 мин. или докато омекне. Добавят се салатките. Поръсва се със солта и черния пипер и се оставя да къкри на бавен огън около 30 мин.

Салатките се изцеждат, като се задели бульона. Пасират се, докато се получи гладка смес. Пюрето от салати се връща в тенджерата и се държи на слаб огън. Добавя се жълтъците, сметаната и се бърка добре.

Бърка се постоянно между 5-10 мин., докато сместа се сгъсти, като се прибави от заделения бульон, за да заприлича на крем супа. След като сервирате в купички, може да украсите с пармезана и магданоза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Miss Tasty
Miss Tasty
много интересна рецепта - ще я пробвам още утре
18.03.2020 15:23