Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Пайчета от круши

Пайчета от круши

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Пайчета от круши1 / 2
17/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Пайчетата от круши ви ги препоръчваме с две ръце, повярвайте има защо"

Необходими Продукти

  • круши - 4 бр., меки
  • лимони - 1/2 бр., изцеден сок
  • тесто - 200 г замразено многолистно
  • жълтъци - 1 бр., леко разбит с 2 с.л. прясно мляко
  • Сос от сирене и орехи
  • сирене - 150 г Таледжио, Фонтина + 60 г Горгонзола
  • орехи - 10 бр., почистени и нарязани
  • бренди - 1 с.л.
  • сметана - 1 с.л., пълномаслена
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява предварително до 200 градуса. Крушите се белят, режат на две половини и изчистват от семенната част. Вътрешната им част се загребва с лъжичка и се оставя на страни.

С четчица се размазва лимоновият сок. Половинките на крушите се слагат в тава, покрита с восъчна хартия, с разрязаната част надолу.

Тестото се разточва на кора с дебелина 3 мм върху набрашнена повърхност. Надупчват се с вилица и се изрязват овални форми, малко по-големи от крушите. Покриват се с тях крушите. От изрезките на тестото се оформят листенца и се поставят върху дръжките на крушите.

С четчица се размазва млякото по цялата повърхност на всяко пайче. Пече се 15-20 мин., или докато тестото стане златистокафяво. След като са готови пайчетата, трябва да изстинат напълно.

Нарязва се на ситно отделената част от крушите.

Сос от сирене и орехи: Разбиват се двата вида сирене, половината от орехите, заделената вътрешна част от крушите, брендито, сметаната и червеният пипер с пасатор, докато добре се пюрират. Издълбаните круши се пълнят със сместа. Накрая се поръсват с останалите орехи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: