Хрупкави пържени картофки

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6301k3k
Хрупкави пържени картофки
Снимка: Анонимен
1 / 13
17/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • картофи - 4 бр., големи
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и се нарязват на тънки ленти. Поставят се върху чиста повърхност и внимателно се изстискват.

Колкото са по-сухи, толкова по-хрупкави стават. Загрява се 1/2 от зехтина в средно голям тиган и се слага 1/4 от картофите.

Натискат се метална шпатула, докато се пържат и станат златистокафяви. Картофките се поръсват със солта и черния пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
56
40
32
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Зори
Зори
Могат да се изстискат картофи, само ако преди това са били настъргани и посолени със сол, за да се отдели водата и нишестето.
А иначе в такива случаи (когато са нарязани само) просто ги оставям за 15 - 20 минути между две големи чисти бели памучни кърпи и излишната влага се адсорбира от тях. По същия начин процедирам и с тиквичките за пържене - така не пръска олиото, докато ги пържа.
13.11.2017 09:32
2
2
Покажи всички подкоментари
Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Съгласна съм с Моника, трудно е да изстискаш картофи. Че трябва да са сухи ,за да станат хрупкави ,сега ще пробвам. Търсих рецепта за перфектните картофки и попаднах на тази, обаче малко недоумявам... Как така ще пържим 1/4 от тях със половината от зехтина? Тоест с лъжичка и половина? Значи ще ги печем. Ами другите? През пръсти е описано, затова и дадох тази оценка, иначе за зехтина сигурно е станала грешка, това е ясно. Другото, което забелязах е че на нито една от снимките не се вижда черен пипер, който присъства в продуктите за рецептата.
12.11.2017 19:26
1
1
Покажи всички подкоментари
Марияна
Марияна
Пържени картофки-любимо на всяко детенце.
23.06.2016 19:44
Monika Ivanova
Monika Ivanova
може да ги оставите върху кухненска хартия малко да се отцедят първо, че с изстискване не знам дали ще стане.
07.05.2016 07:54
2
пламена
пламена
Картофите бяха вкусни.Трябва да опитате и вие.Аз лично оважавам Испаанскаатаа кухня.
27.01.2014 21:43
2
1
Покажи всички подкоментари