Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Киш»Мини кишове с аспержи и козе сирене

Мини кишове с аспержи и козе сирене

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Мини кишове с аспержи и козе сирене1 / 2
01/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • аспержи - 200 г, от големи стръкове, нарязани на едро
  • чесън - 1 скилидка, леко смачкана, но цяла
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • тесто - 500 г, замразено, след това размразено
  • яйца - 4 бр.
  • прясно мляко - 1 1/4 ч.ч. (310 мл)
  • козе сирене - 2 малки опаковки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Аспержите се варят в подсолена, вряща вода 10-15 мин., или докато станат хрупкаво-крехки. Изцеждат се и се изрязват долните и твърди части. Нарязаните аспержи се запържват в зехтина заедно с чесъна. Поръсват се със сол и пипер. Чесънът се изхвърля.

Загрява се предварително фурната до 200 градуса. Намазват се с масло дълбоки формички за печене на кекс с диаметър 10 см. Дъната и стените им се покриват с тестото. Аспержите се разпределят върху тестото. Яйцата и млякото се разбиват, докато станат на пяна. Поръсват се със солта и черния пипер.

Аспержите се се заливат с получената смес. Козето сирене се разрязва на 8 кръгли парчета и се поставят върху всяко едно минипайче. Пече се 20 мин., или докато станат златистокафяви. Оставят се да престоят 10 мин., преди да се поднесат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: