Глазирани кестени

12/07/2014
Анонимен
отАнонименНовак6301
Приготвяне40 мин.
Готвене50 мин.
Общо90 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 017
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • кестени - 1 кг., пресни
  • захар - 4 с.л.
  • бульон - 2/3 ч.ч. (150 мл) + допълнително, ако е необходими
  • сол - 1/8 ч.л.
  • масло - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява предварително до 200 градуса. Прави се разрез на всеки кестен. Кестените се пекат около 15 мин., докато обвивките им се разтворят леко.

След като се извадят от фурната, се обелват. Aко не могат да бъдат обелени, ги сложете за няколко секунди във вряща вода. Захарта се карамелизира и се добавят бульонът, солта и кестените.

Оставят се да къкрят, захлупени около 30 мин., като се добавя още бульон при необходимост. Когато кестените омекнат и поемат целия бульон се прибавя маслото. Поднасят се горещи.
подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар