Глазирани кестени

12/07/2014
Приготвяне40 мин.
Готвене50 мин.
Общо90 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 566
  • Преглеждания за месеца310
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • кестени - 1 кг., пресни
  • захар - 4 с.л.
  • бульон - 2/3 ч.ч. (150 мл) + допълнително, ако е необходими
  • сол - 1/8 ч.л.
  • масло - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява предварително до 200 градуса. Прави се разрез на всеки кестен. Кестените се пекат около 15 мин., докато обвивките им се разтворят леко.

След като се извадят от фурната, се обелват. Aко не могат да бъдат обелени, ги сложете за няколко секунди във вряща вода. Захарта се карамелизира и се добавят бульонът, солта и кестените.

Оставят се да къкрят, захлупени около 30 мин., като се добавя още бульон при необходимост. Когато кестените омекнат и поемат целия бульон се прибавя маслото. Поднасят се горещи.
подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар