Кростата с ориз и тиквички

01/07/2014
Maria  Toncheva
отMaria TonchevaНовак6301
Приготвяне35 мин.
Готвене40 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо805
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява предварително до 180 градуса. Шест малки формички за кексчета се намазват с масло.

Тесто: Брашното се пресява със солта в голяма купа и се размесва с водата, млякото и зехтина. Оформя се топка.

Плънка: Млякото и солта трябва да заврят. Прибавя се оризът до пълно омекване. Отстранява се от огъня. Лукът се запържва в зехтина, докато омекне. Добавят се тиквичките и се държат на огъня 5 мин. Поръсват се със солта.

Цветчетата на тиквичките се бланшират в голяма тенджера с подсолена, вряща вода за 5 сек. Изцежда се. Добавя се сместа с тиквички в ориза, като се разбърква добре. Прибавят се яйцата, пармезанът, майораната и индийското орехче.

Тестото се разточва на тънка кора. Разстила се в подмазнена форма и се пълни със сместа, а най-отгоре се поставя цвят тиквичка и парченце масло. Пече се около 30 мин. или докато придобие апетитен загар.
подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар