Царевични пърженки с пълнеж

22/01/2014
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо964
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • Тесто
  • брашно - 2 ч.ч. (300 г)
  • царевично брашно - 1/2 ч.ч. (75 г)
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • зехтин - 2 с.л., за тигана
  • Плънка
  • зеле - 200 г, нарязано на ситно
  • козе сирене - 1 ч.ч. (250 мл)
  • зехтин - 1 с.л.
  • лимони - 1 с.л., изцеден сок
  • горчица - 1 с.л.
  • сол - 1/8
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тесто: Двата вида брашно се пресяват заедно с бакпулвера и солта. Яйцата и млякото се разбъркват до получаването на гъсто палачинково тесто.

Изсипва се по 1 пълна супена лъжица от тестото в горещ, намазан с растителна мазнина тиган. Тестото се разлива и бухва. Пържи се от двете страни, докато промени цвета си в златистокафяв.

Плънка: Зелето, козето сирене, зехтинът, лимоновият сок, горчицата и солта се смесват в голяма купа. Пърженките се разрязват на половинки, а пълнежът се разстила между двете части.
подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар