Великденска супа

19/04/2014
Стела
отСтелаНовак
Приготвяне25 мин.
Готвене90 мин.
Общо115 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 120
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • агнешки дреболии - 1 комплект
  • масло – 125 г
  • копър – 1/2 връзка
  • лимони – 1 бр.
  • лук – 1 глава
  • яйца – 1 бр.
  • ориз – 50 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкият комплект се измива добре. Слага се да се вари в около 1500 мл. вода, като се добавят 2-3 ч. л. сол. По време на варенето се отпенва. Вари се около 30 мин. След това карантията се отцежда и се нарязва на ситно.

Лукът се нарязва на ситно и се запържва в тиган с маслото, докато стане прозрачен. След това към него се добавя нарязаният комплект, нарязаният на ситно копър и черен пипер. Бърка се няколко минути.

След това се прибавя към бульона от варенето на комплекта и се слага да ври за около 30 мин. Прибавя се оризът, сваля се от котлона, застройва се с яйцето и се оставя да ври още около 20 мин.

Сервира се гореща.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар