Лесни гюзлеми

20/01/2014
Ivanka
отIvankaНовак252
"Приемате ли гости? Носим ви топли, топли гюзлеми "
Приготвяне80 мин.
Готвене20 мин.
Общо100 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо61 973
  • Преглеждания за месеца730
  • Преглеждания за седмицата94
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • брашно - 400 г
  • сирене - 200 г
  • яйца - 1 бр.
  • вода - 1 ч.ч.
  • олио - 1 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • мазнина - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцето с тел или миксер и към него прибавяме водата, олиото, оцета и солта.

Пресяваме брашното и с разбъркване го прибавяме към сместа.

Замесваме средно твърдо тесто, което разделяме на 10 топки.

Разточваме всяка топка на правоъгълна кора и корите нареждаме една върху друга, като предварително ги намазваме с олио.

Престояват 1 час, след което разточваме отново цялата кора.

Поръсваме я с натрошеното сирене и я навиваме на тънко руло, което нарязваме на парчета.

Всяко парче добре прищипваме в краищата, за да не изпадне сиренето и леко притискаме отгоре с точилката.

Пържим гюзлемите в много мазнина до златист цвят.подобни рецепти тук

5 2
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Дон Диего
Дон Диего
08.04.2014 20:57
Много мазно! .НА тефлонов тиган с малко мазнина стават чудесни, пробвал съм ,опитайте и вие.
5
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!