Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Попара»Попара със заливка в гювече

Попара със заливка в гювече

IvankaIvanka
Новак
2524121k
Попара със заливка в гювече1 / 2
20/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1
"Само си мислите, че знаете какво е вкусна попара, докато не опитате тази"

Необходими Продукти

  • хляб - 2 филии (бял)
  • сирене - 100 г
  • кисело мляко - 1 к.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хлябът се нарязва на малки залъци и се слага в предварително намазаното с масло гювече.

Натрошаваме 2/3 от сиренето и поръсваме с него хляба. Прибавяме маслото и похлупваме гювечето.

Печем в умерена фурна до зачервяване на хляба, след което заливаме гювечето с предварително приготвена смес от разбитото яйце с киселото мляко и останалото натрошено сирене.

Допичаме във фурната гювечето без капаче, до зачервяване на заливката.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: