Фасулада

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Фасулада1 / 4
27/05/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Готвене
180 мин.
Общо
180 мин.
Порции
4-5
"Не просто ястие с фасул, а фасулада. Опитайте и споделете с приятели рецептата!"

Необходими Продукти

  • боб - 500 гр.
  • мента - листа 4 - 5 бр.
  • магданоз - 1 връзка
  • дафинов лист - 2 бр.
  • лук - 2 глави
  • домати - 2 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • зехтин - 80 мл.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фасулът се измива и се накисва във студена вода за 8 - 10 часа. След това водата от накисването се изхвърля и се слага да ври в 1. 5 л. вода, заедно с дафиновите листа, като се отпенва, ако е необходимо.

Лукът, доматите , морковите и ментовите листа се нарязват на ситно.

След като бобът е врял около 1 час, се добавят зехтинът, морковите, лукът и доматите и се оставя да ври бавно още 2 часа.

Половин час преди края на варенето се добавят листата мента, пиперът, солта и нарязаният на ситно магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
51
42
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Катя Енчева
Катя Енчева
По принцип от баба и от мама знам че най - характерната подправка за фасула е джоджен.Всичко друго е по желание.Фасулът е станал българско национално ястие дълго преди гърците да го употребяват.За Северна България го правят запечен в тавичка, а в Южна - като чорба...
03.07.2013 14:03
1
Женя
Женя
Слага се целина за подправка. Мента, магданоз и дафинов лист не. Дафинов лист в Гърция се слага на лещата.
18.09.2011 00:09
катя андреева
катя андреева
Най-вкусният боб, който съм хапвала, приготвен по тази рецепта. Благодаря.
16.09.2011 14:59
дида
дида
По принцип във фасуладата като подправка се слага целина, а когато е запечена във фурна - нарязан магданоз.
12.10.2010 21:59