Печено агне пълнено с ориз и дреболии

21/01/2014
Ivanka
отIvankaНовак252
"Да напълниш и изпечеш цяло агне си е майсторлък, който ще ви представим в тази рецепта"
Приготвяне90 мин.
Готвене300 мин.
Общо390 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо27 472
  • Преглеждания за месеца118
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и осоляваме агнето отвън и отвътре.

Нарязваме на дребно измитият лук и го задушаваме в 2/3 от маслото, като накрая прибавяме 1 с.л. червен пипер и го сваляме от огъня.

Дреболиите се измиват и се попарват във вряща вода. Оризът се слага да се вари докато стане полуготов.

Приготвяме плънка от задушения лук, полусварения ориз, нарязаните на дребно дреболии, магданоз, джоджен, пресен чесън и виното. Посоляваме.

В подходяща тава слагаме агнето, напълваме го със сместа и зашиваме отвора на корема. Намазваме го с останалото масло, поръсваме с 1 с.л. червен пипер и го печем първоначално в силна, а в последствие в умерена фурна.

По време на печенето го обръщаме и го заливаме със соса, който се отделя в тавата.подобни рецепти тук

5 2
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!