Минисуфлета с грах

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Минисуфлета с грах1 / 2
22/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • грах - 1 1/2 ч.ч. (180 г), пресен или замразен
  • масло - 2 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • прясно мляко - 1 ч.ч. (250 мл)
  • сол - на вкус
  • пармезан - 2 с.л.
  • яйца - 6 бр. белтъци
  • захар - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Грахът се вари в подсолена вряща вода, докато омекне. Изцежда се и се блендира, докато стане на гладка смес. Маслото се разтопява и се добавя брашното. Постепенно се прибавя прясното мляко, като постоянно се бърка и се оставя да кипне.

Държи се на огъня около 10 мин, като непрестанно се бърка. Поръсва се със сол. Сосът се разбърква със сиренето и граховата смес и се оставя да изстине. Изстудява се в хладилника около 30 мин. Фурната се загрява предварително до 200 градуса.

Намазват се 4 отделни форми за суфле. Белтъците се разбиват с щипка сол, докато започнат да образуват твърди връхчета, добавя се захарта при белтъците. Внимателно се размесват разбитите със захар белтъци в граховота смес. Пече се 12-15 минути - докато повърхността стане златистокафява.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: