Палачинки със два вида сирене

21/01/2014
Maria  Toncheva
отMaria TonchevaНовак6301
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 418
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Палачинки: Водата се бърка с нахутеното брашно, докато се смесят добре. Яйцата се разбиват в голяма купа, докато се разпенят. Добавя се обикновеното брашно, маслото и кашата с нахутеното брашно и се бърка, докато кашата стане гладка. Поръсва се със сол. Намазва се с масло малък тиган. Излива се в него 2 с.л. от палачинковото тесто и така се завърта тигана, че да покрие равномерно тигана.

Държи се на огъня, докато палачинката стане светлозлатиста от долната страна. Обръща се с широка шпатула и се пече от другата страна. Така се продължава до изчерпване на количеството. Предварително се загрява фурната до 200 градуса. Маже се с масло голяма тава за печене.

Плънка със сирене: Смесват се рикотата, козето сирене, пармезанът, майораната, магданозът и чесънът в голяма купа. Поръсват се със сол и пипер. Плънката се разстила върху палачинките и се навиват на стегнато руло. Редят се в тава с прехлупения край надолу. Поръсват се с останалия пармезан и с маслото. Пекат се 8-10 мин. Сервират се топли върху пласт от рукола.
подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар