Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Солени Палачинки»Палачинки със два вида сирене

Палачинки със два вида сирене

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Палачинки със два вида сирене1 / 2
21/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • Палачинки
  • вода - 2/3 ч.ч. (150 мл)
  • брашно - 2/3 ч.ч. (100 г), нахутено
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 6 с.л.
  • брашно - 1/3 ч.ч. (50 г), обикновено
  • масло - 1 с.л., разтопено
  • сол - на вкус
  • Плънка със сирене
  • рикота - 1 ч.ч. (250 г)
  • козе сирене - 2/3 ч.ч., (150 г)
  • пармезан - 3/4 ч.ч. (90 г)
  • майорана - 1 с.л.
  • магданоз - 1 с.л.
  • чесън - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • масло - 1 с.л.
  • рукола - 1 връзка за сервиране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Палачинки: Водата се бърка с нахутеното брашно, докато се смесят добре. Яйцата се разбиват в голяма купа, докато се разпенят. Добавя се обикновеното брашно, маслото и кашата с нахутеното брашно и се бърка, докато кашата стане гладка. Поръсва се със сол. Намазва се с масло малък тиган. Излива се в него 2 с.л. от палачинковото тесто и така се завърта тигана, че да покрие равномерно тигана.

Държи се на огъня, докато палачинката стане светлозлатиста от долната страна. Обръща се с широка шпатула и се пече от другата страна. Така се продължава до изчерпване на количеството. Предварително се загрява фурната до 200 градуса. Маже се с масло голяма тава за печене.

Плънка със сирене: Смесват се рикотата, козето сирене, пармезанът, майораната, магданозът и чесънът в голяма купа. Поръсват се със сол и пипер. Плънката се разстила върху палачинките и се навиват на стегнато руло. Редят се в тава с прехлупения край надолу. Поръсват се с останалия пармезан и с маслото. Пекат се 8-10 мин. Сервират се топли върху пласт от рукола.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: