Патладжани по турски на фурна

21/01/2014
"Не може да отречете, че в турската кухня има 1001 рецепти за приготвяне на патладжан и всички са една от друга по-вкусни!"
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо28 843
  • Преглеждания за месеца851
  • Преглеждания за седмицата107
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • патладжани - 4 бр., разрязани на половинки
  • сол - на вкус
  • чесън - 4 скилидки
  • лук - 4 глави, на тънки филийки
  • зехтин - 1 ч.ч. (250 мл)
  • магданоз - 1 с.л.
  • домати - 2 големи, на ситно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Правят се няколко дълбоки разрези в горната част на патладжаните. Слагат се в гевгир и се поръсват със сол. Отцеждат се около 1 час. Фурната се загрява предварително до 180 градуса.

Чесънът и лукът се запържват в 2 с.л. от зехтина около 10 мин. Поръсва се със сол, добавят се доматите и се държат на огъня за още 15 мин. Загрява се останалият зехтин до много висока температура.

Патладжаните се пържат около 15 мин., докато вътрешността им поомекне. Слагат се в тава за печене и се пълнят с лучената смес. Пекат се 25-30 мин., докато омекнат напълно. Поръсват се с магданоз и се поднасят горещи.подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!